Persbericht 22-04-2020

ORANJEFEEST VEESSEN, VORCHTEN EN MARLE AFGELAST

VEESSEN - Dit jaar bestaat het Oranjecomité VVM 90 jaar en was het plan deze 90ste uitgebreid te vieren met 3 dagen feest in juni. Na de berichtgeving van de overheid hebben het Oranjecomité VVM en het bestuur van Vivo helaas moeten besluiten het feest af te gelasten. Door de Corona-crisis en de maatregelen die hiermee gepaard zijn, is het voor ons niet mogelijk, maar ook niet gepast om feest te vieren in deze moeilijke tijd. Veel inwoners ervaren op dit moment een intens verdriet ten gevolge van de impact, die het Coronavirus op hen heeft. Om dezelfde reden zal ook het volleybaltoernooi dit jaar niet doorgaan. We hebben besloten om de activiteiten niet te verplaatsen naar het najaar. Het Oranjecomité VVM hoopt volgend jaar samen met Vivo, dat dan 100 jaar bestaat, alsnog een groot feest te kunnen vieren.

Persbericht 17-04-2020
Koningsdag 2020

Koningsdag 2020 wordt, zoals eerder bekendgemaakt, niet op de gebruikelijk wijze gevierd. Nu ook onze dorpen zwaar zijn getroffen door het Coronavirus temeer een reden op geen enkele wijze Koningsdag te vieren. Veel inwoners ervaren op dit moment een intens verdriet ten gevolge van het Coronavirus. Ook wij leven mee met alle gevolgen en de impact die het Coronavirus heeft.

Het Oranjecomité VVM heeft zich afgevraagd of vlaggen gewenst en/of gepast is. Het vlaggen op Koningsdag is en blijft ook een teken van verbinding. Vanuit de overheid en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen is er op Koningsdag geen aangepast vlaggenprotocol. Het laat u vrij op Koningsdag te vlaggen.

Oranjefestiviteiten in de gemeente Heerde worden afgeblazen

De Oranjeverenigingen in de gemeente Heerde en de Stichting Oranjecomité Veessen Vorchten Marle, hebben gezamenlijk moeten besluiten dat het organiseren van Koningsdag 2020 onverantwoord is.
Na de afgelasting van de landelijke viering in Maastricht, de woorden van Premier Rutte op maandagavond 16 maart alsmede de onzekerheid dat de maatregelen nog maanden aan kunnen houden om op deze manier groepsimmuniteit op te bouwen, hebben de besturen van Oranjevereniging Heerde, Oranjevereniging Maxima Wapenveld en de Stichting Oranjecomité Veessen/Vorchten/Marle doen besluiten om op en rondom Koningsdag 2020 geen activiteiten te organiseren.

De besturen achten het niet op zijn plaats om in deze moeilijke tijd een feest of festiviteit te gaan organiseren voor de bevolking. Zowel bij het toch door laten gaan, als nu bij het afgelasten, zullen er vele meningen zijn van leden van de verenigingen en daarbuiten.
Echter de Oranjeverenigingen zijn maatschappelijk betrokken en willen niets liever dat festiviteiten vrij en in goede gezondheid en zonder risico’s te organiseren én te bezoeken zijn.
Dit kunnen de organisatoren niet garanderen op dit moment, waarom er noodgedwongen is gekozen voor het af te lassen van alle festiviteiten.
De consequenties voor het niet doorgaan zijn enorm: vele toeleveranciers, maar ook bands en artiesten kunnen niets leveren en zitten net als de organisatoren met de handen in het haar.
Mocht er een nieuwe datum in Nederland bekend worden gemaakt voor het alsnog vieren van Koningsdag 2020, dan zullen de besturen wederom om de tafel gaan om te bekijken of, en in welke vorm er alsnog festiviteiten georganiseerd kunnen gaan worden.
Vooralsnog betreuren alle besturen deze noodgedwongen beslissing en hopen de besturen op begrip.

Johan Smit, Voorzitter Oranjevereniging Maxima Wapenveld
Jaap Vijge, Voorzitter Oranjevereniging Heerde
Gerda Welleweerd, Voorzitter Stichting Oranjecomité Veessen, Vorchten en Marle.

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com